Χοιρινά απάκια (καπνιστό χοιρινό)

Video

Κοινοποίηση:

image
0.00
Βασισμένη σε 0 Κριτικές

5

0.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Χοιρινά απάκια (καπνιστό χοιρινό)

Σχετικά για Χοιρινά απάκια (καπνιστό χοιρινό)

Kόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λωρίδες και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε μία λεκάνη γεμάτη ξίδι και το αφήνουμε 1-2 μέρες. Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε και το κρεμάμε μισό μέτρο πάνω από το σημείο που θ΄ ανάψουμε φωτιά. Φροντίζουμε ν’ ανάψουμε φωτιά από κλαδιά φασκομηλιάς, δάφνης ή άλλου κρητικού αρωματικού φυτού, ώστε το κρέας να πάρει το άρωμα των βοτάνων και να γίνει πιο νόστιμο. Καλύπτουμε τη φωτιά με στάχτη,για να καπνίζει συνέχεια και αφήνουμε το κρέας, έτσι όπως είναι κρεμασμένο, να ψηθεί στην κάπνα και να ροδίσει. Είναι εξαιρετικός μεζές για κρασί και μπορεί να διατηρηθεί πολλές μέρες.

Ετικέτες (Tags)
Κρεατικά , Κρητικές συνταγές , Χανιώτικες συνταγές , Καπνιστό κρέας , Καπνιστό χοιρινό , Απάκια
Περισσότερες πληροφορίες
Υλικά :
Κρέας : Χοιρινό κρέας χωρίς λίπος
Ξίδι : ξίδι από κρασί
Αλάτι, πιπέρι : αλάτι, πιπέρι
Αρωματικά φυτά : κλαδιά φασκομηλιάς, δάφνης ή άλλου κρητικού αρωματικού φυτού

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

Δεν υπάρχει ακόμη κριτική